Szájsebészet Budapest

Budapesti rendelőnkben csak szájsebészeti szakvizsgával rendelkező orvos végez szájsebészeti műtéteket. Egyszerű foghúzásoktól a bonyolultabb íny alatti fogak eltávolításáig, az implantátumok behelyezését és csontpótlásos műtéteket is végezzük. Fogászati rendelőnkben azonnali lehetőség van foghúzást követő ideiglenes fogak készítésére.

Bölcsségfogak eltávolítására egyre nagyobb szükség van, mert gyakori a szűk fogív, a torlódott fogazat és általában nem jut hely a bölcsességfogaknak. Bölcsességfogak eltávolítását altatásban is lehet kérni (altatásnak van plussz költsége).

Implantációs fogpótlások nagyon elterjedtek manapság. Egy korszerű fogpótlási módszer, mellyel elkerülhető a szomszédos fogak lecsiszolása. Illetve,  amennyiben sor végén elhelyezkedő fog hiányzik, úgy az egyetlen kényelmes fix fogpótlási lehetőség.

Szájsebészeti kezelések Szájsebészeti műtő, plasztikai sebészeti műtő

további információért kattintson a linkekre!

Szájsebészet árak

Szerkesztés
Fogeltávolítás 8.000 Ft
Fogeltávolítás (műtéti) 12.000 Ft
Fogeltávolítás (íny alatti fog) 20.000 – 35.000 Ft
Arcüreg zárása 25.000 Ft
Gyökércsúcs amputáció 25.000 Ft
Ccircumcisio (íny körbevágása) 10.000 Ft
Cysta eltávolítása 20.000 Ft
Fogfeltárás + bracket ragasztás 15.000 -25.000 Ft
Implantátum (AlphaBio) 120.000 Ft
Implantátum (Ankylos) 150.000 Ft
Implantátum (Nobel -Replace) 180.000 Ft
Implantátum felszabadítás 10.000 Ft
Arcüregemelés + csontpótlás (zárt) 60.000 Ft
Arcüregemelés + csontpótlás (zárt) 120.000 Ft
Implantátum fej 25.000-80.000 Ft

Implant Corner Fogászat és Szájsebészet

1123 Budapest Kékgolyó u. 15/A.

(Budapesten  a 12. kerületben a Déli pályaudvartól 2 percre)

Fogorvos/szájsebész: 

Dr. Dr. Oberna Ferenc

Dr. Boros Andrea

Telefon: +36 1 400 6929

Mobil: +36 30 984 4316

Az altatásos fogászat előnyei

Megjelenés: Szerző: dátum: 15:23 Téma: Fogfehérítés, Fogvédelem, Plasztikai műtét | Az altatásos fogászat előnyei bejegyzéshez a hozzászólások lehetősége kikapcsolva

Az altatásos fogászat előnyei

Sokan rettegnek a fogorvostól, félnek a fájdalomtól, szoronganak a fúró hangjától.  Pedig egyáltalán nem szükséges átélni ezt a “szörnyű” élményt. A legjobb lenne átaludni a kezelést úgy, hogy nem is emlékszünk semmire! Az Implant Corner fogászati  rendelőjében altatásban is elvégezzük a szükséges beavatkozást. Az altatásos fogászati kezelés tökéletesen fájdalommentes!

Az altatásos fogászat előnyei – kinek ajánljuk?

 • A fogászati kezelés altatásban történő elvégzése indokolt, ha a páciens érzékeny a helyi érzéstelenítőkre.
 • Amennyiben rosszullét, hányinger lép fel, az öklendezési reflex elmúlik, ha a beteg szájába nyúlnak.
 • Fájdalomtól való félelem, szorongás esetén nagyszerű alternatíva, hogy a hagyományos kezelést altatásban, öntudatlan állapotban élje át.
 • Egyszerre több fog kezelése is elvégezhető altatásos módszerrel.

Az altatásos fogászat kizáró okai

 • Súlyos szív- és érrendszeri betegségek
 • Enzim betegségek (amely miatt az altatószerek lebontása problémát okoz a szervezetnek)
 • Asztmatikus betegségek
 • Mindezeknél a betegségeknél is természetesen lehetéges a páciens altatása, de intenzív osztály szintű hátteret kell hozzá biztosítani.

Milyen fogászati kezelést lehet altatásban elvégezni?

Altatásos fogászat alkalmazható a fogkő leszedéstől a bonyolult szájsebészeti műtétekig.

 • bölcsességfog eltávolítás altatásban
 • altatásos foghúzás
 • gyermekfogászat altatásban
 • fogbeültetés

Pro Salute Hominum plakettet kapott Dr. Dr. Oberna Ferenc Ph.D.

Megjelenés: Szerző: dátum: 17:08 Téma: Plasztikai műtét | Pro Salute Hominum plakettet kapott Dr. Dr. Oberna Ferenc Ph.D. bejegyzéshez a hozzászólások lehetősége kikapcsolva

Pro Salute Hominum plakettet kapott Dr. Dr. Oberna Ferenc Ph.D.

Kecskemét – Magas elismerésben részesült Dr. Dr. Oberna Ferenc Ph.D., a Bács-Kiskun Megyei Kórház Arc-, Állcsont-, Szájsebészeti és Fül-Orr Gégészeti Osztálya osztályvezető főorvosa. Pro Salute Hominum plakettel ismerte el az Astellas, azaz az „Év Orvosa Pályázat” szakmai jelöltjeit értékelő zsűri munkájában végzett tevékenységét az Astellas Pharma.

Ráadásul az elismerést éppen azt követően vehette át az osztályvezető főorvos, hogy a kecskeméti kórházban a 400. olyan műtétjét végezte el, amelyben szövetpótlás történt mikrosebészeti technikával. Az ilyen jellegű beavatkozásoknak köszönhetően ma már az ország minden részéből érkeznek betegek a kecskeméti kórházba Oberna Ferenchez.

– Ezt a módszert a világon mintegy 35-40 éve vezették be és a 80-as, 90-es években vált rutinszerűvé – magyarázta a főorvos. – Magyarországon nagy számban az Országos Onkológiai Intézetben kezdték el csinálni, de voltak előzményei máshol is, Budapesten és Szegeden is. Az Országos Intézet Fej- nyaksebészeti Osztályán, ahol én is tanultam napi gyakorlattá vált,  majd ezt a technikát fejlesztettem tovább a Szent Rókus Kórházban.  A műtéteim döntő részét   azonban már Kecskeméten végeztem.

Gyakorlatilag ez a módszer teszi lehetővé, hogy nagy kiterjedésű, általában kombinált szövethiányokat lehessen pótolni. Főként onkológiai betegeken alkalmazzuk a fej-nyak területén: többek között akár a szájüregben, a szájgaratban is….

Az eredeti cikk folytatásáért kattintson ide!

Forrás: keol.hu

Új nyelv szájsebészeti műtéttel

Megjelenés: Szerző: dátum: 15:30 Téma: Plasztikai műtét | Új nyelv szájsebészeti műtéttel bejegyzéshez a hozzászólások lehetősége kikapcsolva

Új nyelv szájsebészeti műtéttel

Már önállóan eszik és érthetően beszél az a kecskeméti férfi, aki hatórás szájsebészeti műtéttel kapott új nyelvet a Kecskeméti Megyei Kórházban a közelmúltban. Az új szövetdarabot a beteg saját alkarjából vették az orvosok.

Még most sem szokta meg teljesen új nyelvét a kecskeméti férfi, pedig saját bevallása szerint is sokat javult az állapota a műtét óta. Már nem okoz neki gondot a nyelés, és egyre értehetőbben beszél.

„Tudok nyelni, tudok beszélni, nem kell orrszondán keresztül etetni, szóval teljes értékű embernek érzem magam, kis beszédhibával” – mondta Godány Balázs.

A műtét előtt már a levegővétel is kibírhatatlan fájdalmat okozott neki az elrákosodott nyelve miatt. Az orvosok azt mondták a férfinak, ha nem operálják meg, csak hónapjai vannak hátra, ezért vállalta a bonyolult műtétet. Az operáció alatt első lépésként eltávolították a nyelve csaknem kétharmadát, a garatmanduláit és a nyaki nyirokcsomóit. Ezután a férfi alkarjából kimetszett szövetet beültették a nyelve helyére.

„A tapintás érzete visszatérhet, különösen akkor, ha ezt a mikrosebészeti műtétet kiegészítjük egy idegvarrattal is, tehát itt a gyógyulásra és az érzés visszatérésére van lehetőség, az ízlelés pedig a szájüreg, illetve ebben az esetben a nyelv maradó részein történik” – mondta Dr. Oberna Ferenc, a Kecskeméti Megyei Kórház sebész főorvosa.

Magyarországon egyre több a szájüregi daganatos megbetegedés, főként az erős dohányosok között. Legtöbbjük már csak akkor fordul orvoshoz, amikor már esélye sincs a gyógyulásra, pedig a daganat már a korai szakaszban is könnyen kitapintható az álkapocs alatt. Ezzel a mikrosebészeti módszerrel azonban sokuk élete megmenthető lenne, de egyelőre még csak alig pár helyen végeznek hasonló műtéteket az országban.

Forrás: RTL KLUB

Szájsebészeti rendelés Budapesten is 

A fogszuvasodás kialakulása, tünetei és megelőzése

Megjelenés: Szerző: dátum: 14:25 Téma: Fogvédelem | A fogszuvasodás kialakulása, tünetei és megelőzése bejegyzéshez a hozzászólások lehetősége kikapcsolva

A fogszuvasodás kialakulása, tünetei és megelőzése

A fogszuvasodás megelőzése kiemelkedően fontos, nemcsak azért, mert egyre  divatosabbak a hófehér fogak, hanem mert a lyukas fogak további egészségügyi  problémákat okozhatnak, és akkor még nem is beszéltünk az életminőség romlásáról.

A fogszuvasodás népbetegség – amelynek kialakulása számos tényezőre vezethető vissza. Ilyenek például:

 • a helytelen táplálkozás
 • a szájhigiénia hiánya
 • öröklött tulajdonság
 • életkori sajátosság
 • stb.

 

A fogszuvasodás kialakulása

A fogszuvasodás kialakulásában nagy szerepet játszanak  száj baktériumai. Ha szénhidrátot (cukrot és keményítőt) tartalmazó élelmiszereket fogyasztunk, például:

 • pékáru
 • gabonafélék,
 • gyümölcsök
 • sütemények
 • édességek

és nem mosunk fogat, akkor kitűnő táptalajt biztosítunk a szájban élő baktériumoknak, amelyek megemésztik ezeket az élelmiszereket, és savakká alakítják azokat.

A baktériumok, a savak, az élelmiszer-maradványok és a nyál kombinációjából jön létre a  fogakra tapadt plakk.

A plakkban levő savak feloldják a fogak zománcfelületét, és lyukakat hoznak létre a fogakban.

Tehát  a baktériumok által termelt savas közeg, melyhez hozzájárul még a szénhidrátok erjedése a lepedékben, okozzák a fog kemény szöveteinek kioldódását.

A fogszuvasodás tünetei

A fogszuvasodás tünetei függnek attól is, hogy hol helyezkedik el a lyuk, melyik fogat érinti.

A leggyakoribb tünetek közé tartozik

 • a fogfájás
 • a fog érzékenysége (főleg hideg, meleg vagy édes ételek, italok fogyasztásakor jelentkező, nyilallófájdalomformájában),
 • a fog felületén észrevehető pöttyök
 • jól látható lyukak
 • fog vagy annak részeinek elszíneződése, barnás, fekete vagy fehér foltok (a foltok lehetnek opálosak, mattak is)
 • a harapásra, rágásra jelentkező fogfájás.
 • az ételmaradványok beletapadnak a lyukakba.
 • a lyukakba ragadt ételmaradékok miatt rossz szájszag is jelentkezhet.

A fogszuvasodás megelőzése

 • Használjunk fluoridtartalmú fogkrémet, és mossuk meg a fogunkat naponta  legalább kétszer.A fogszuvasodás megelőzése fogorvos
 • A legideálisabb minden étkezés után fogat mosni – ez a legjobb módja a fogszuvasodás megelőzésének!
 • Különösen lefekvés előtt ne hanyagoljuk el a fogmosást!
 • Öblítsünk naponta fluorid tartalmú szájvízzel! Bizonyos szájvizek antiszeptikus összetevőket is tartalmaznak, amelyek elpusztítják a plakkokat okozó baktériumokat.
 • Legyen az étkezésünk egészséges, tápláló és kiegyensúlyozott!
 • Korlátozzuk a nasikat, különösen az esti fogmosás után!
 • Kerüljük a káros szénhidrátokat,  például a cukorkákat, , amelyek a fog felületén maradhatnak.
 • Ha olyan ételt eszünk, amelyik beleragad a fogba, azonnal mossuk meg, ha tehetjük.

A fogszuvasodás megelőzése professzionális fogorvosi kezeléssel

Innováció a kutatásban

A kutatók folyamatosan új eszközöket és módszereket fejlesztenek a fogszuvasodás megelőzése érdekében. Egy tanulmány például megállapította, hogy ha  egy rágógumit xilitol édesítőszert tartalmaz, akkor az átmenetileg gátolja a baktériumok szaporodását, amelyek a fogszuvasodást okozzák.

Ezenkívül számos olyan anyagot vizsgálnak, amelyek lassan szabadítják fel a fluoridot, ami segít a további bomlás megelőzésében.

Kísérleteznek továbbá olyan fogkrémekkel és szájöblítőkkel, amelyek visszafordíthatják és meggyógyíthatják a szuvasodást egy  korai stádiumban.

Összefoglalásként elmondhatjuk, hogy  a tejfogak szuvasodásához nagyban hozzájárul az édesség, sok szénhidrátban gazdag üdítő, cukros ital cumisüvegben – ezeket kell kerülni kell! Este kötelező az alapos fogmosás!

A fogszuvasodás megelőzhető -a fogmosás helyes technikája

Nemcsak a maradandó fogakat kell kezelni, hanem a lyukas tejfogakkal is keressük fel a fogorvost!

Professzionális fogfehérítés – otthon vagy rendelőben?

Megjelenés: Szerző: dátum: 14:54 Téma: Fogfehérítés | Professzionális fogfehérítés – otthon vagy rendelőben? bejegyzéshez a hozzászólások lehetősége kikapcsolva

Professzionális fogfehérítés – otthon vagy rendelőben?

Az első benyomás rendkívül fontos mikor találkozunk valakivel legyen az egy baráti társaság, üzleti találkozó, állásinterjú vagy első randevú. Egy kedves széles mosoly  ösztönösen melegséget ébreszt bennünk. A ragyogó fehér fogak látványa azt a benyomást kelti, hogy az illető egészséges, fiatalos és tele van élettel. Mindenki szeretne hófehér fogakat,  ezért a professzionális fogfehérítés egyre népszerűbb téma Magyarországon is.

A mosoly értéke – statisztikai adatokkal

A statisztikák is alátámasztják, hogy milyen nagy a mosoly értéke. Az American Academy of Cosmetic Dentistry (Amerikai Kozmetológiai Fogorvosi Akadémia) egyik felmérése szerint:

professzionális fogfehérítés vagy otthoni fogfehérítés

  • Gyakorlatilag minden felnőtt (99,7%) szerint a mosoly fontos társadalmi eszköz.
  • A felnőttek 96% -a úgy véli, hogy egy vonzó mosoly teszi az embert vonzóbbá az ellenkező neműek tagjaival szemben.
  • A felnőttek háromnegyede (74% -a)  tartja úgy, hogy az ápolatlan fogak látványa ronthatja a sikeres karrier esélyét.
  • Arra a kérdésre, hogy : “Mi az, amivel javítani lehet a mosolyunkon?” A leggyakoribb válasz a megkérdezettek körében a következő volt: legyenek a fogaink fehérebbek és fényesebbek

Ha nem vagyunk elégedettek a mosolyunkkal, a fogfehérítés jó kezdeti lépés lehet. Mielőtt kiválasztjuk a számunkra legmegfelelőbb módszert érdemes felkeresni a fogorvosunkat, hogy megtudjuk, melyik fogfehérítő kezelés a legideálisabb a mi esetünkben.

A fogelszínegződésnek számos oka lehet. Erről bővebben itt olvashatunk: Fogfehérítés

 

A fogak fehérítésére többféle módszert lehet alkalmazni, ám ezek hatékonysága igen szélsőséges. Az egyszerűség kedvéért két nagy csoportra osztottuk ezeket:

 • Fogfehérítés házilag
 • Fogorvosi fogfehérítés

Fogfehérítés házilag

Bár sokan félnek az orvosi fogfehérítéstől, attól nem riadnak el, hogy a kamrában található alapanyagokból kutyulják össze saját bevált receptjüket, amelyek túlzásba vitt alkalmazása rendkívül károsak lehetnek a fogzománcra.

Természetes fogfehérítés otthon

Mit tart a néphit hatékony fogfehérítőnek? Csak néhány a felsorolásból:

 • citrom
 • szódabikarbóna
 • eper
 • tengeri só
 • sütőpor

Fogfehérítő szett, fogkrém és társai

Ezeknél a módszereknél általában ugyanazt az anyagot használják az otthoni és a rendelői eljárásoknál is, csak más koncentrációban alacsonyabb hatásfokkal.

A közhiedelemmel ellentétben ezek az anyagok nem marják le a fogzománcot

Fogfehérítő matrica (fogfehérítő tapasz)fogfehérítő tapasz

Előny: olcsó, hatékonyan fehérít, nagyon kényelmes a használata, gyakorlatilag bárhol használható. Hátrány: szabálytalan fogakon nem fekszik fel rendesen.

Fogfehérítő sín géllel vagy szivaccsal

Viszonylag hatékony, hátránya viszont, hogy a  sín gyakran nem illik megfelelően a beteg szájához. A rosszul illeszkedő sínek a fogfehérítő gél szivárgását okozhatják, ami íny-irritációt és kevésbé hatékony kezelést eredményezhet.

professzionális fogfehérítés vagy házi mgoldásFogfehérítő toll, ecsetelő

Előny: bárhol használható hordozható. Hátrány:  kényelmetlen használat, gyenge hatásfok.

 

Ultrahangos fogfehérítő szett

Az otthoni fogfehérítő csupán a hatóanyag koncentrációjában tér el a rendelőben használttól, ezért több időt igényel az azonos hatás elérése. Koronák esetén a korona anyagát nem képes fehéríteni, de a rárakodott elszíneződéseket igen. Előny: olcsó. Hátrány: kényelmetlen.

Fogfehérítő fogkrém

Bár a fogfehérítő fogkrémek hatásfoka igen alacsony, hosszú távon lehet javulást elérni a fogak fehérségénél.

Érdemes olyan fogfehérítő fogkrémet vásárolni, amely legalább 1400 ppm fluoridot tartalmaz, – ez különösen abban az esetben fontos, ha a hagyományos fogkrémek helyett használjuk a fehérítő fogkrémet. Ez a módszer sem teljesen veszélytelen, ugyanis a fogkrém parányi, érdes tisztítószemcséket tartalmaz, melyek hasonló szerepet töltenek be, mint a csiszolópapír. Az RDA-értéket (ajánlott napi bevitel) ne lépjük túl!  Csak klinikai teszteknek megfelelt fogkrémet vásároljunk.

 

Professzionális fogfehérítés fogorvosi rendelőben

A professzionális fogfehérítésről akkor beszélhetünk igazából, ha fogorvos végzi el a kezelést.

A fogorvosi rendelőben  erősebb hatóanyagokat alkalmaznak, ugyanakkor  a száj egyéb részei, beleértve az ínyt is, megfelelő védelmet kapnak  ezekkel az anyagokkal szemben. A legjobb fogfehérítő rendszerekben van egy puffer a gélben, amely megóvja a fogzománcot a károsodástól.Professzionális fogfehérítés

A professzionális fogfehérítés mellett szól az is, hogy rendkívül hatékony, és a fogaink szó szerint akár egy órán belül 10 színárnyalatot  fehéredhetnek.

A fogorvos tud leginkább segíteni abban, hogy megtalálja a számunkra  legalkalmasabb a fogfehérítő módszert, például a fogérzékenységgel kapcsolatos problémák kezelésére. Ma a legtöbb fogérzékenységi eset könnyen kezelhető.

A professzionális fogfehérítés igen tartós: egy vagy több évig tarthat.

A kereskedelemben szabadon kapható, fehérítőnek mondott anyagokra (pl. fogkrém) jellemző a nagyon szerény hatásfok, melynek magyarázata a kis hatóanyag koncentráció és a rövid behatási idő, valamint a sínes módszernél a konfekcionált ív miatti rossz felfekvés, ami még kellemetlen is, szemben a professzionális fogfehérítő módszerekkel, melyekre a nagy hatékonyság jellemző.

Összegzésként elmondhatjuk, hogy a professzionális fogfehérítés továbbra is az egyik legideálisabb és legbiztonságosabb módja annak, hogy környezetünket ragyogó mosollyal ajándékozzuk meg, sikereket érjünk el a másik nemnél és a karrierünkben egyaránt.

Az Implant Corner ajánlata: Keresse fel rendelőnket – Zoom fogfehérítés

A rendelői fogfehérítéshez most ajándék színfenntartó otthoni gélt adunk!