Esztétikai fogászat

Esztétikai fogászat Budapesten

Vajon miért tökéletes a színészek, modellek, tévés személyiségek mosolya? Tényleg csak nekik adatott meg a természetes fogsor? Mi pedig rejtegethetjük egy életen át a szabálytalan, csorba, elszíneződött fogainkat?

Senki nem született tökéletes fogsorral, sőt általában fogatlanul jövünk a világra! 🙂

Fogaink szépségét/betegségét meghatározzák:

 • a genetikai adottságok
 • az egészségtelen életvitel
 • betegségek

Tehát több tényező okozhat elszíneződést, rendellenes vagy előnytelen fogazatot. Erre ad megoldást az esztétikai fogászat! Letölthető anyag

 

Mit jelent az esztétikai fogászat?

Az  esztétikai fogászat az elszíneződött, szuvas, vagy trauma által károsodott fogak helyreállításával foglalkozik.

Az elszíneződés kialakulhat környezeti ártalmak(kávé,tea,vörösbor) hatására, vagy lehet veleszületett illetve szerzett fogzománc rendellenesség.

A fogszuvasodás (caries) a fog keményszöveteinek károsodásával járó betegség. Kialakulásában több faktor játszik szerepet: a szervezet, a táplálék fajtája, a táplálékban levő baktériumok és az idő, amíg a táplálék és baktériumok a szájban vannak. Ez a folyamat megelőzhető a baktériumok tökéletes eltávolításával (lásd: szájhigénia).

Fogszuvasodás faktorai - esztétikai fogászat

Fogszuvasodás faktorai

 

Ha a fogszuvasodás kialakul, akkor már nem lehet visszafordítani és folyamatosan halad előre a fog szöveteit roncsolva, majd végül fogbélelhaláshoz vezet. A szuvasodás feltétele a fog szájüregben baktériumokkal találkozzon. Így az elő nem tört fogak nem szuvasodnak, viszont a részben előtört fogak felszíne már szuvasodhat.

A trauma leggyakrabban gyerekkorban fordul elő.

 

Esztétikai fogászati kezelések Budapesten – az Implant Corner Fogászati rendelőben

Egyre többen döntenek a korszerű esztétikai fogászati eljárás mellett, mivel a kezelések teljesen fájdalommentesek, a kellemes, ragyogó mosoly pedig hosszú távon garantált.

Esztétikus fogtömés Esztétikus fogtömés - esztétikai fogászat

Az esztétikus vagy fehér fogtömés tökéletesen alkalmazkodik az eredeti fogszínhez. A fog egészséges alakjának helyreállítása a fő célunk, hogy a tömést követően a fog mind esztétikai, mind funkcionális igények szerint helyt álljon/működhessen.

Az esztétikus fogtömés menete:

 1. Az esztétikus fogtömés  károsodott (szuvas) foganyag eltávolítása szükséges. Mai korszerű anyagokkal minimális foganyagot távolítunk el.
 2. A fog megfelelő előkészítését követően az üreget fogszínű (kompozit) tömőanyaggal töltjük meg.

Inlay–fogbetét

Kiterjedt fogszuvasodás kezelésére fogászati betéteket (inlay, onlay) alkalmazunk. Speciális üregkialakítást követően lenyomatokat készítünk az adott fogról majd a fogtechnikai laborban elkészített betétet egy második fogászati kezelés alkalmával ragasztjuk be a kialakított fogüregbe.

Az Inlay tömést anyag alapján csoportosítjuk:

Fogszínű betét – Gradia Inlay

Előnye, hogy teljesen belesímul a környezetbe, pontosabb széli záródást biztosít, mint a fogszínű tömés, alig látszik, mert az adott fogszín szerint készül. Hátránya, hogy az idő során elszíneződik, elkopik, eltörhet.

Fém fogbetét – pl. arany Inlay

 • Arany Inlay

Előnye, hogy aranyból készíthető a legpontosabb (legjobb széli záródású) betét, hátránya az esztétika.

 • Arany Inlay kerámialeplezéssel

Előnye, hogy ugyanolyan pontos, mint az arany fogbetét és esztétikusabb, mert csak a betét széle arany, a többi része fogszínű.

 

További esztétikai fogászati kezelések részletesen (kattintson a linkekre):

Esztétikai fogászat árak

Fogkőeltávolítás, szájhigiénés kezelés 25.000 Ft
Fogfehérítés (rendelői/otthoni)170.000 Ft
Fogékszer15.000 Ft
Fogszínű tömés20.000 Ft - 35.000 Ft.
Gyökértömés (csatornánként)25.000 Ft

 

Kapcsolatelvétel

  Név *

  e-mail cím *

  Telefonszám *

  Aktuális panasz

  Kívánt időpont (amikor jönni szeretne)

  Fogászat, szájhigiénia – friss cikkek

  A fogápolás hiányától a szájsebészetig…

  Fogínygyulladás, fogínysorvadás

  Fogínygyulladás, fogínysorvadás

  Megtanultuk gyermekkorunkban, hogy nagyon fontos a fogmosás!  Naponta legalább kétszer kell fogat mosni, de optimális lenne, ha minden étkezés után lehetőségünk volna az alapos fogápolásra, így elkerülhető lehet a fogínygyulladás és a fogínysorvadás. Felnőttként...

  bővebben