Gyerekeknek

gyerekeknek

Fájdalommentes, türelmes kezelések

Boldog gyerek–> boldog felnőtt

Fontos a megfelelő szájhigiéné elsajátítása már gyermekkorban. Édességeket, rágcsálnivalókat minden gyerek szeret enni, viszont a fogmosáshoz időnként már nem olyan nagy a lelkesedésük. Fel lehet kelteni az érdeklődésüket és játékos módon szoktatni őket a rendszeres és alapos fogmosásra.

Rendelőnkben minden gyereknek megmutatjuk a helyes fogápolás módszereit, sokszor játékosan megfestjük rózsaszínre vagy kékre a lepedéket és szemléletesen megmutatjuk, hogy hol kell jobban mosnia a fogát.

Tejfogak–> maradó fogak

Tudományos bizonyíték van arra, ha a tejfogak elhanyagolt állapotban maradnak, nem kezelik azokat, akkor a maradó fogak hamarabb romlanak el. A tejfogak szuvasodását ugyanazok a baktériumok okozzák, mint a maradó fogakét, így ha nem is szükséges feltétlen tömést, vagy pótlást egy tejfogba, a szuvasodást okozó baktériumok szájüregből történő eliminálása rendkívül fontos.

A tejfogak megőrzése, megtartása alapvető fontosságú a maradó fogak zavartalan áttöréséhez. Amennyiben hamar eltávolításra kerül egy tejfog komoly későbbi problémákat okozhat( nem fejlődik az állcsont, a maradó  fog rossz helyen, vagy egyátalán nem tör elő.