Fogvédelem

Az altatásos fogászat előnyei

Sokan rettegnek a fogorvostól, félnek a fájdalomtól, szoronganak a fúró hangjától.  Pedig egyáltalán nem szükséges átélni ezt a “szörnyű” élményt. A legjobb lenne átaludni a kezelést úgy, hogy nem is emlékszünk semmire! Az Implant Corner fogászati  rendelőjében altatásban is elvégezzük a szükséges beavatkozást. Az altatásos fogászati kezelés tökéletesen fájdalommentes! Az altatásos fogászat előnyei – kinek ajánljuk? A fogászati kezelés altatásban történő elvégzése indokolt, ha a páciens érzékeny a helyi érzéstelenítőkre. Amennyiben rosszullét, hányinger lép fel, az öklendezési reflex elmúlik, ha a beteg szájába nyúlnak. Fájdalomtól való félelem, szorongás esetén nagyszerű alternatíva, hogy a hagyományos kezelést altatásban, öntudatlan állapotban élje át. Egyszerre több fog kezelése is elvégezhető altatásos módszerrel. Az altatásos fogászat kizáró okai Súlyos szív- és érrendszeri betegségek Enzim betegségek (amely miatt az altatószerek lebontása problémát okoz a szervezetnek) Asztmatikus betegségek Mindezeknél a betegségeknél is természetesen lehetéges a páciens altatása, de intenzív osztály szintű hátteret kell hozzá biztosítani. Milyen fogászati kezelést lehet altatásban elvégezni? Altatásos fogászat alkalmazható a fogkő leszedéstől a bonyolult szájsebészeti műtétekig. bölcsességfog eltávolítás altatásban altatásos foghúzás gyermekfogászat altatásban...

Részletek

A fogszuvasodás kialakulása, tünetei és megelőzése

A fogszuvasodás megelőzése kiemelkedően fontos, nemcsak azért, mert egyre  divatosabbak a hófehér fogak, hanem mert a lyukas fogak további egészségügyi  problémákat okozhatnak, és akkor még nem is beszéltünk az életminőség romlásáról. A fogszuvasodás népbetegség – amelynek kialakulása számos tényezőre vezethető vissza. Ilyenek például: a helytelen táplálkozás a szájhigiénia hiánya öröklött tulajdonság életkori sajátosság stb.   A fogszuvasodás kialakulása A fogszuvasodás kialakulásában nagy szerepet játszanak  száj baktériumai. Ha szénhidrátot (cukrot és keményítőt) tartalmazó élelmiszereket fogyasztunk, például: pékáru gabonafélék, gyümölcsök sütemények édességek és nem mosunk fogat, akkor kitűnő táptalajt biztosítunk a szájban élő baktériumoknak, amelyek megemésztik ezeket az élelmiszereket, és savakká alakítják azokat. A baktériumok, a savak, az élelmiszer-maradványok és a nyál kombinációjából jön létre a  fogakra tapadt plakk. A plakkban levő savak feloldják a fogak zománcfelületét, és lyukakat hoznak létre a fogakban. Tehát  a baktériumok által termelt savas közeg, melyhez hozzájárul még a szénhidrátok erjedése a lepedékben, okozzák a fog kemény szöveteinek kioldódását. A fogszuvasodás tünetei A fogszuvasodás tünetei függnek attól is, hogy hol helyezkedik el a lyuk, melyik fogat érinti. A leggyakoribb tünetek közé tartozik a fogfájás a fog érzékenysége (főleg hideg, meleg vagy édes ételek, italok fogyasztásakor jelentkező, nyilallófájdalomformájában), a fog felületén észrevehető pöttyök jól látható lyukak fog vagy annak részeinek elszíneződése, barnás, fekete vagy fehér foltok (a foltok lehetnek opálosak,...

Részletek